HOE WERK IK?

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en kijken we of we een klik hebben. Ik luister naar je verhaal en geef  vervolgens mijn visie wat ik voor je kan betekenen en dan besluiten we of we samen verder gaan. Mijn aanpak kenmerkt zich door verschillende werkwijzen; 

  • Transpersoonlijke therapie
  • Gestalt therapie
  • Visualisaties
  • Meditatie en ontspanningsoefeningen
  • Psychotherapeutische gesprekken
  • Lichaamswerk
  • Transactionele Analyse

Ik kies op basis van mijn kennis, intuïtie en door goed waar te nemen, voor die werkwijze die het meest effectief is en aansluit bij je huidige beleving van je probleem. Mijn werk is ervaringsgericht, dat wil zeggen dat ik niet eindeloos praat over, maar terug ga naar de ervaring. Ik werk vanuit aandachtig aanwezig zijn, zonder oordeel en met respect en mededogen.

Ik begeleid je op je weg die van buiten naar binnen gaat, je gaat door verschillende lagen om opnieuw verbinding met je hart te kunnen maken. Op deze weg kom je blokkades tegen die je belemmeren voluit te leven. Je komt als het ware je belemmerende overtuigingen tegen die niet behulpzaam zijn. Door je hier bewust van te worden, kan je dit veranderen en voor een ander gedrag kiezen. De therapie heeft dus geen voorop gezette vorm. Ik sluit me aan bij jouw proces dat bij jouw ontwikkeling past. Ik wil je oprecht begrijpen en je echt leren kennen.
Ook werk ik van binnen naar buiten. Dat houdt in dat je oefent in het uiten van je emoties die in het moment in je aanwezig is. Durf je te huilen, durf je boos te zijn, durf je gehoor te geven aan wat je werkelijk voelt? Mag dit gevoel er zijn?

Alles met op de achtergrond dat je jezelf wilt leren kennen, je wilt ontwikkelen. Ik open me voor je en laat je zien wat je doet, waar je mee bezig bent, hoe je met problemen omgaat etc., zodat er zelfinzicht / bewustwording ontstaat, waardoor je weer opnieuw kan kiezen. Met andere woorden: ik bied je een mogelijkheid om (weer) verantwoordelijk voor je eigen leven te worden. Empathie en mededogen staan hierbij voor mij hoog in het vaandel.

” Je hoeft het niet alleen te doen, echter wel zelf “