Wat houdt Transpersoonlijke Therapie in?

Bewustwording

Transpersoonlijke therapie houdt in dat je je bewust wordt van hoe je problemen zijn ontstaan en hoe je die kan veranderen. Je ervaart wanneer en hoe jij je hebt aangepast aan je omgeving, we worden namelijk allemaal bepaald door ons verleden. Meestal zonder dat we ons hier bewust van zijn herhalen we onze patronen. Door je bewust te worden dat dit gedrag vroeger een (overlevings) functie had en dat dit nu niet meer nodig is maar juist in de weg zit, kun je dit veranderen. Ik wil je graag laten zien hoe je jouw belemmerende overtuigingen kan veranderen in behulpzame overtuigingen. Door dit samen met mij  te oefenen wordt het steeds gemakkelijker om keuzes te maken die beter bij je passen. Stapje voor stapje ga je het pad van verandering bewandelen en laat ik je zien dat je jezelf kan coachen en geen therapie meer nodig hebt.

Het grote verschil met een cognitieve therapeut is dat ik je niet ga vertellen hoe je het moet doen, maar dat je dit zelf gaat ervaren. Het doel is dat je jezelf leert kennen. Dat je weet wat je valkuilen, je krachten en je patronen zijn. Hierdoor durf je steeds meer op je zelf te vertrouwen en word je weer een echter, opener en vrijer mens met een leven dat bij je past.

Ervaren en Voelen

De Transpersoonlijke therapie is ervaringsgericht en aandachtsgericht. Dit betekent dat er met emoties, die in het “Nu” worden ervaren, wordt gewerkt en minder over de emoties wordt gepraat. Centraal staat het voelen in plaats van het denken. Door te ervaren, voelen, herkennen en erkennen kun je oude patronen doorbreken. Dit geeft nieuwe inzichten en een nieuw perspectief, zodat je weer vanuit je hart kan leven.
Door de stilte in jezelf op te zoeken leer je beter te voelen, door aandacht aan de (onbewuste) bewegingen van het lichaam te besteden ga je in de Transpersoonlijke therapie merken dat de uitdrukking ‘het lichaam liegt niet’, soms heel letterlijk te ervaren is.